(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΤΙΣ 17-1-2002)

 

 

Αμαρτίαι Υπουργείου, αντιεκπαιδεύουσι τέκνα!

Του Γιώργου Ψαχαρόπουλου*

Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο χειροτερεύει αντί να βελτιώνει την κατάσταση στο ταλαιπωρημένο από εκπαιδευτικούς νόμους σύστημα. Όταν το εύφημο νομοσχέδιο για την οργάνωση, αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γίνει Νόμος, η ποιότητα της παιδείας θα καταρρακωθεί από το ήδη πολύ χαμηλό της επίπεδο σήμερα. Ο ΟΟΣΑ θα μας κατατάξει όχι μόνο τελευταίους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κάτω και από το επίπεδο τριτοκοσμικών χωρών.

Λένε πως οι προφήτες είναι συνήθως απαισιόδοξοι! Μακάρι να υπήρχαν πολύ διαφορετικές ενδείξεις για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να μπορούσαμε ειλικρινώς να δούμε ένα καλύτερο μέλλον, με αυτή την πολιτική. Όμως, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Το Υπουργείο Παιδείας:

Δεν θέλει να ξέρουμε πως…

Με την κατάθεση του επίμαχου Νομοσχεδίου το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να ξέρουμε πως:

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να ξέρουμε πως οπουδήποτε καταπνίχθηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, οπουδήποτε η εκπαίδευση θεωρήθηκε, «μη εμπορεύσιμο αγαθό», όπως ουτοπιστικά υποστηρίζεται, το αποτέλεσμα ζημίωσε πρώτ’ απ΄ όλα τα ίδια τα παιδιά και τη μόρφωση τους.

*Βουλευτή Επικρατείας των Φιλελευθέρων